Tunga lyft - ska du flytta någonting tyngre?

I genomsnitt flyttar svensken 10 gånger under en livstid. Få av dessa flyttar sker med flytthjälp och därför så kan också de flesta skriva under på att en flytt innebär ett ganska stort projekt som måste planeras noggrant. Minsta miss skapar problem och man har ofta bara en dag på sig att flytta sitt bohag från en bostad till en annan. Därefter ska också den obligatoriska flyttstädningen genomföras.

Det tar tid, det är jobbigt och det handlar dessutom om en fysisk prövning där man i många fall också bör ta professionell hjälp. Ska man exempelvis bära någonting tungt, otympligt och svårhanterat så riskerar man dels att skada sig själv och dels också föremålet som ska bäras. Utöver detta så riskerar även, givetvis, de andra som är med som bärhjälp att göra sig illa.

Välj professionell hjälp för tunga lyft

Att flytta exempelvis ett vitrinskåp, ett piano eller ett kassa- eller vapenskåp bör därför ske av kunnig, erfaren personal som antingen - beroende på förutsättningarna som finns - bär med muskelkraft och hjälpmedel som bärremmar, eller som väljer att använda exempelvis en lift för att få ut föremålet via exempelvis en balkong eller ett fönster.

Det senare är ofta en användbar lösning vid tunga lyft: man har en kran som lyfter ned exempelvis pianot och detta ger i sin tur en mer effektiv procedur - men som även den är farlig och som kräver både kunskap, utbildning och erfarenhet. Minsta fel kan innebära fruktansvärda olyckor och vid sådana tillfällen krävs även att exempelvis gatan spärras av och att ordentlig skyltning i informerande syfte används.

Kort sagt: ska du flytta och har saker och föremål som du vet är tuffa att flytta - se direkt till att anlita en firma inom tunga lyft som kan hjälpa dig både med lyft och transport av föremålet i fråga. Det är värt att betala för.

Läs mer kring tunga lyft på denna sida: tunggruppen.se

6 May 2023