Flytta till Italien

Fler flyttar till Italien

Italien. Bara ordet får hjärnan att sätta igång och där tankar som kultur, mat – fantastiskt mat – stränder, storstadsliv, öppenhet, fantastisk natur, fotboll och otrolig arkitektur dyker upp hos många. Samtliga tankar som stämmer. Italien är ett fantastiskt land – men det är ett land som är fyllt av kontraster.

Det skiljer enormt mycket mellan södra Italien och de norra delarna, både sett till utveckling, klimat och sett till öppenheten hos människorna. Men å andra sidan: det finns en viss skillnad mellan Kiruna och Malmö också, eller hur?

Drömmen om Italien är stark hos många och för en del så räcker det med att årligen besöka landet för att bli kvitt längtan och abstinensen. En konktret siffra: Årligen reser cirka 450.000 svenskar landet! Men för andra så blir förälskelsen så stor att man ser Italien som ett land att permanent bosätta sig och det är något som vi verkligen kan rekommendera.

Njut av Italien

Att flytta till Italien – oavsett om det sker till Umbrien, till Sicilien, till Toscana eller till Sardinen – är verkligen ett äventyr som ger mycket tillbaka. Landet skiljer sig dock väldigt mycket åt mot Sverige och detta både gällande kultur och gällande byråkrati. Om du står inför att flytta till Italien så måste du vara medveten om dessa skillnader och vi kan för att förenkla lite rada upp några punkter som kan vara värda att ha i åtanke då det kommer till Italien.

italien