Flytta till England

Värt att veta om en flytt till England

England -  Imperiet. Historien. Språket. Sporten. Musiken. Möjligheterna! Det är klart att England är lockande att flytta till och i synnerhet så är det London som har den största attraktionskraften för oss svenskar (och människor från övriga världen också naturligtvis). Idag räknar man med att det bor ungefär 75.000 svenskar i London och det om något är ett bevis som stärker vår tes. Det handlar om en flytt till en riktig metropol och en flytt till ett land med stora kontraster.

Dels så har vi nämnda London – en världsmetropol vars puls enbart kan matchas av New York – och dels så har man landsbygden där exempelvis Yorkshire-området bjuder på gröna, prunkande slätter och en härlig natur; och detta bara en kortare tågresa bort. Vidare har vi stränderna i Bristol, vi har musiklivet i Manchester, vi har traditioner, vi har publivet och vi har kultur att finna överallt – kort och gott; Vi har England.

London Calling? Definitivt, men läs på innan.

En flytt till England är något som verkligen rekommenderas; men det är något vi gör med vissa förbehåll och främst så är rådet här att man läser på innan och framförallt gällande vad som gäller. England må ligga drygt två timmar med flyg bort – men skillnaden mellan Sverige och England är i många fall enorma. Inte minst gäller detta om man står inför att flytta till London.

Det vi tänkte göra här är att rada upp några punkter som man bör ha i åtanke och vara medveten om innan man packar väskan. Vi håller oss till London; men många av punkterna gäller även i andra städer i England. Kort sagt – ska du flytta till England, tänk på detta: