Flytta till Tyskland

Smidigt att flytta till Tyskland

Tyskland är ett fantastiskt land som påminner väldigt mycket om Sverige. Men ändå inte; länderna har klara skillnader också och främst så gäller detta kulturella sådana. Strukturen och det sociala tänket är i stort detsamma och om vi ska använda ett citat – charmigt och relativt träffande – så hämtar vi det från Horace Engdahl som ombads att beskriva skillnaderna mellan länderna efter några års boende i Berlin: ” Tyskland är som Sverige, men för vuxna ”. Det ligger något i det.

Ser man till Tyskland och den spänning som finns där i städer som Hamburg, Berlin, Dortmund, Stuttgart och Munchen så finns där mycket att hämta. Tyskland är stort och blandar både större städer med en underbar natur och oavsett om man är intresserad av musik, av idrott, av kultur i stort eller av att umgås med trevliga människor – tyskar är oerhört sociala, hjälpsamma och omtänksamma – så kommer man att hitta det där.

En flytt till Tyskland är alltså att rekommendera om du skulle gå i sådana tankar och en sådan är dessutom smidig sett till logistiken. Det finns väldigt bra vägar till Tyskland och man kan med lätthet köra dit på egen hand eller anlita en flyttfirma för transport av allt bohag. Vi nämnde i början av texten att Sverige och Tyskland har liknande struktur, men att det ändå finns vissa skillnader.

Det vi tänkte göra här är att rada upp några punkter som kan vara värda att veta och som kan underlätta för dig om du skulle vilja flytta till Tyskland.

tysklands flagga