Flytta till Malta

Intresserad av att flytta till Malta?

För många så innebär Medelhavets pärla ingen av de grekiska öarna utan den ö som istället får titeln och epitetet är Malta. Det är lätt att förstå varför. Klimatet på Malta är ytterst gynnsamt och här talar vi både om klimatet i sig – strålande sol, härlig bris från nämnda medelhav och knappt en regndroppe – och om det synnerligen fina klimatet som erbjuds för företag.

Där har vi också den primära anledningen till att Malta blivit så populärt under senare år; många svenska företag väljer att starta upp på just Malta och man gör detta på grund av de väldigt låga skatterna (något som tyvärr inte är fallet i Sverige där vi tvärtom har ett högt skattetryck – även för de mindre företagen).

Det finns således ett stort ekonomiskt värde att starta ett företag på Malta och låta sina anställda flytta med på köpet. Detta åsido dock: Malta har mer att erbjuda än låga skatter och har man väl besökt landet så är det väldigt svårt att bli av med förälskelsen som kan komma. Vi räknar upp några punkter som erbjuds:

Då ä det väl bara att packa väskorna och flytta till Malta? Nej, inte direkt. Oavsett vilken destination som står skrivet på en flygbiljett så bör man kolla upp lite om landet i fråga innan man sticker. Malta är inget undantag och av den anledningen så tänkte vi rada upp några av de punkter som vi anser att du bör vara medveten om innan du sticker.