Mäklare i Sollentuna hjälper dig ordna bostad åt utflyttande barn

Oroar du dig för att barnen inte kommer kunna flytta hemifrån? Ta hjälp av mäklare i Sollentuna och få hjälp med downsizing för att köpa flera lägenheter.

I dag undrar många föräldrar hur de ska ha råd att ordna bostäder till barnen när det är dags för dem att flytta hemifrån. För tidigare generationer var det fullt möjligt att få tag på en hyresrätt med rimlig hyra, men den möjligheten tillhör idag endast den som stått många år i bostadskö. I alla fall i området runt Stockholm.

Självklart vill man ge sina barn den frihet de förtjänar när de börjar närma sig 20. Men att kunna köpa bostadsrätter rakt av till barnen är det mycket få föräldrar som har råd med. I stället kan man se en trend på bostadsmarknaden av downsizing mycket tidigare i livet än tidigare. Föräldrar säljer helt enkelt sina egna hem för att kunna köpa två eller tre mindre bostäder åt sig själva och sina barn.

Sälj en villa hos mäklare – köp flera mindre lägenheter

Om detta är en tanke som lockar dig, kan du med fördel ta kontakt med en mäklare. I Sollentuna finns det ett stort urval av olika mäklare som specialiserat sig på olika typer av objekt. Många av dem arbetar på mäklarfirmor som har god översikt över hela Sollentunas bostadsmarknad, och du kan alltså få hjälp med såväl försäljning som efterföljande nyanskaffning.

Du som bor i en villa i Sollentuna har goda möjligheter att köpa flera mindre lägenheter efter försäljning. Särskilt om du och din familj ägt villan under en längre tid, då området haft en mycket god prisutveckling de senaste decennierna.

Mer information om mäklare i Sollentuna hittar du hos: mäklareisollentuna.se

16 Jun 2023