Ta hjälp av en flyttfirma i Göteborg

Den enkla flytten är ofta den bästa flytten. Visst, du betalar lite mer för en flyttfirma, men å andra sidan så ger de pengarna dig också möjligheten att fokusera på det väsentliga: att snabbt och smidigt komma på plats i den nya bostaden i Göteborg. En flyttfirma är definitivt den bästa lösningen.

Många tar lite för lätt på en flytt. Man inser inte att det är ett projekt som tar tid och som kräver planering. I synnerhet så gäller detta om flytten i fråga ska ske i en större stad. I exempelvis Göteborg så kan en flytt blir problematisk sett till trafiken, det kan innebära att man inte får tag på ett tillräckligt stort fordon och det kan innebära att man får problem sett till hur bostäderna ser ut - höga hus, trånga passager, många trappsteg. Därför så måste man planera en flytt mer ingående och mer på djupet i en större stad.

Utöver detta så ska man även se till att goda vänner hjälper till med att bära och transportera och man ska - som pricken över i:et - också utföra en flyttstädning. Sammantaget så handlar det om en helgs intensivt jobb som föregås av en veckas arbete med packning av kartonger. Det tar tid - och det blir ofta fel.

Rut-avdraget går numera att använda vid en flytt

Anlitar man en flyttfirma i Göteborg så sker allting smidigare. De har manskapet som krävs för att bära hela bohaget, de har transportmedel i rätt storlek och de har vana av packning - något som gör arbetet mer effektivt.

Kostnaden är rimlig och detta som en följd av två saker. Dels så handlar det om konkurrensen - i Göteborg finns det fler än en flyttfirma och du som kund kan använda detta till din fördel. Ta i offerter, jämför dessa och förhandla fram ett pris i din favör. Priserna är redan nu låga som en följd av konkurrensen, men du kan säkerligen pressa dem lite ytterligare.

Den andra fördelen är att du idag kan använda Rut-avdraget även för flytthjälp. Numera så räknas även en flyttfirma in i det hushållsnära tjänster som berättigar ett avdrag enligt Rut. Rent konkret så kan du dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration och det gör naturligtvis skillnad. Krångligt? Inte alls. Beloppet dras redan på fakturan och all administration med Skatteverket sköts av flyttfirman du anlitar.

Här ska emellertid ett varningens finger sättas upp också. För att du ska kunna använda Rut-avdraget så krävs det att företaget är registrerat för F-skatt. Kolla upp det innan. Det finns även andra detaljer som du kan titta lite närmare på innan du bestämmer dig för vilken flyttfirma du ska anlita.

Så hittar du rätt flyttfirma i Göteborg

Det finns några viktiga saker som man bör kolla upp innan man bestämmer sig för en specifik flyttfirma. Det viktigaste är att företaget har en ansvarsförsäkring. Om någonting går sönder - vilket det kan göra - så ska du ersättas. Du kan även se över om företaget är anslutet till- och följer Bohag2010 - en överenskommelse mellan flyttföretag och konsumentverket - vars riktlinjer borgar för högre kvalitet.

En annan detalj handlar om det uppenbara: att ringa tidigare kunder. Flyttföretaget bör ha goda vitsord och kunna erbjuda dig en kontakt med några av sina referenser. Finns det inga sådana - ja, då är detta en tydlig indikation på att man har något att dölja. Ju fler referenser du orkar ringa, desto säkrare blir din flytt i Göteborg. Lycka till!

28 Apr 2020