Så mycket mer än en flytt

Du och dina saker ska ta er från en plats till en annan - hur ska du mäkta med? Har du råd att ta hjälp eller ska du fixa allt själv? Kan vänner och familj hjälpa till? Eller behöver du anlita proffs?

Första gången du flyttar hemifrån har du troligen ingen fet budget till att hyra in en professionell flyttfirma. Som tur är har du troligen inte samlat på dig triljoner ägodelar heller. Första gången du flyttar handlar det kanske om ett par säckar med kläder, en säng från barndomshemmet och några ärvda möbler. Saker som du och dina föräldrar eller ett par vänner enkelt fraktar med en vanlig bil och kanske även ett släp. En första flytt kan även vara till ett möblerat studentboende och då behöver du knappt ha med något mer än dig själv och dina kläder och favoritsaker du behöver för att vara du.

Andra gången

Från att ha varit student har du kommit betydligt längre i livet. Kanske flyttar du hem till din barndomsstad? Mer troligt är att du ger dig ut på äventyr längre bort - i annat land eller på annan ort. Kanske ut och resa eller via ett helt nytt jobb. Som student har du inte heller samlat på dig mängder av saker. Men har du fått ett bra jobb ska du givetvis höra med arbetsgivaren om de betalar kostnaden om du tar hjälp av en flyttfirma. Har du träffat en ny partner kanske det handlar om två personer som ska flytta samman och då kan det vara extra skönt att ha en flyttfirma till hjälp.

Tredje gången gillt

När du och din partner flyttar för tredje gången har ni troligen pluggat klart för länge sedan. Ni lämnar ett första jobb och en stad för att etablera ett hem och kanske skaffa en familj. Då är det en väl värd investering att ta hjälp av en flyttfirma för att snabbt och tryggt frakta alla tillhörigheter till det nya hemmet. En flyttfirma kan hjälpa er att packa era tillhörigheter, eller så gör ni det själva. Framförallt är det skönt att de bär och packar flyttbilen samt kör den till den nya bostaden där de lastar av och bär in allt igen. Väl i den nya bostaden är det härligt att packa upp i sin egen takt, tillsammans och känna in den nya bostaden tillsammans. En ny bostad, ett nytt liv, för en ung familj och deras framtid.

22 Jun 2020