Så bör du göra vid tunga lyft

Visste du att liftar som är extremt höga kräver att den sitter på ett fordon som har exakt samma tyngd, som liften är hög? Det måste den vara för att liften inte ska få fordonet att välta när man lyfter tunga saker med liften. De riktigt höga liftarna är flera meter höga och står på fordon som är mycket, mycket tunga och som väger flera ton. När de sedan ska flyttas måste allt ske väldigt långsamt och försiktigt. Det finns alltid en risk med just höga liftar. Skulle det blåsa riktigt kraftigt kan de i allra, allra värsta fall välta. Därför bör sådana kranar och liftar alltid parkeras inomhus.

Liftar ska alltid hanteras av erfarna flyttgubbar

Om du anlitar en flyttfirma som ska hantera de tunga möblerna och använder sig av en lift, eller en stor lyftkran, då måste man anlita en erfaren flyttfirma med arbetare som är vana vid hanteringen just av lyftkranen. Annars vet man aldrig vad som händer. Och att själv hantera en sådan innebär en stor risk. En erfaren flyttfirma vet hur den egna lyftkranen fungerar och vilka vinklar och höjd som krävs för att inte någon skada ska ske.

Anlita en flyttfirma med egen ansvarsförsäkring

Så om du ska anlita en flyttfirma bör du fråga om de har egen ansvarsförsäkring. Det innebär att om något skulle hända, då tar de ansvar för det och deras försäkring täcker de eventuella skador som de kan förorsaka. Det ska inte deras kunder behöva betala, utan en flyttfirma med egen ansvarsförsäkring ska stå för de kostnader som de förorsakar.

Se till att boka flyttfirma i tid

Så snart som du vet när du ska flytta bör du boka in flyttfirman i tid. Det är nämligen många andra som vill flytta ungefär samtidigt. De flesta hyreskontrakt eller avgifter för bostadsrätter, kontor och lokaler brukar löpa från början till slutet av månaden. Om alla andra har sådana kostnader som infaller samtidig, så brukar det bli alltför ont om tider samtidigt. Då är det bättre att tänka långt fram i tid och att boka in flyttfirman så snart som du vet att du ska flytta. Ska du dessutom flytta med tunga möbler och behöver en lyftkran eller en lift då bör du vara extra noggrann med att boka flyttfirman i tid. 

Googla "tunghantering Stockholm" om du inte känner till någon flyttfirma, för att då några kontaktuppgifter och sedan frågar du om offert och referenser för att få tag i en pålitlig flyttfirma som klarar av tunghantering. Läs mer här: http://www.tunghantering.nu.

20 May 2019