Planera flytten ordentligt och ni spar tid och slipper stress

Ska ni ta det stora steget och flytta ihop? Eller bara byta bostad? Att flytta är roligt när man väl är på plats men innan dess kan det vara både jobbigt, tidskrävande, tungt och kostsamt.

Det finns vissa saker som man kan göra för att få en så enkel och smidig flytt som möjligt. Om lugnet ska infinna sig beror helt och hållet på planeringen. Gör en lista på viktiga saker som måste göras. Vad ska packas i varje rum och vad ska rensas ut? När vill ni att flyttfirman kommer och när måste bostaden städas? Hitta sen en pålitlig flyttfirma som helst också har försäkring. Ta in offerter från flera företag och jämför, men kolla även referenser och recensioner. Dessa kan man ibland hitta på nätet. Kolla vad som ingår i flytten. Kan man till exempel låna kartonger, eller köpa om man hellre vill det? Då slipper man stressmomentet med att åka runt till andra butiker för att köpa lådor och det blir dessutom billigare.

Packa inte ner viktiga papper i flyttlådorna

För att spara pengar och undvika stress är det en god idé att packa så mycket som möjligt innan flyttfirman kommer. Visst kan flyttgubbarna hjälpa er att packa och slå in ömtåliga saker men det kostar extra. Saker som man inte behöver använda innan flytten kan man dessutom packa veckor i förväg. Packa en väska med kläder och annat nödvändigt som ni använder dagligen så är det enkelt att börja dagen på det nya stället sen. Viktiga papper och dokument är bättre att själv ta hand om och inte lägga i en flyttlåda. När allt sen är packat så kan man börja städa så smått eller så anlitar man en professionell städfirma. Det minskar dessutom flyttstressen då man vet att allting blir ordentligt gjort. Många flyttfirmor erbjuder dessutom också flyttstäd.

Anlita en seriös flyttfirma med ordentlig försäkring

När flyttfirman sen har flyttat alla möbler och lådor till det nya hemmet kan det vara bra att räkna kartonger och kolla så att alla är på plats. Placera dem i de rum som det står på kartongerna att de ska vara i. Kolla även så att inga möbler och andra ömtåliga saker har skadats. Om något är sönder brukar flyttfirmans försäkring täcka detta. Ta det sedan lugnt och börja packa upp så smått. Ni har ju ändå den där väskan med det allra nödvändigaste. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.flyttfirmasollentuna.nu/

10 Apr 2020