Packa inför flytten

Är det dags att pröva vingarna? Flytta från Sverige innebär många uppbrott. Vissa väljer att ha kvar bostaden som en säkerhet att ha en bostad ifall det är så att man vill återvända. Andra väljer att sälja allt innan flytten. Så olika kan vi känna oss inför ett uppbrott. Om det är så att man inte har vistats så mycket i det nya landet som man ska flytta till, känner man sig kanske inte riktigt säker på om det är för alltid som man flyttar bort och om man vill återvända kanske bara efter någon månad. Då är det ingen dum idé att ha kvar bostaden – ifall att...

Hur man fraktar sakerna

Hur man ska frakta alla ens tillhörigheter beror på nämnda faktor – ska du ha med dig alla möbler? Om det är så är frakten med en båt det allra bästa sättet. Då kanske man ser till att skaffa sig en hel container för ändamålet. Har man en hel container för sina möbler och tillhörighter går det inte att frakta det med flyg, om man inte är beredd att betala för de kostnaderna. Det är inte alla flyg som accepterar så tung frakt. Chartrar man själv ett plan är det ju klart att de i så fall tar frakten med på flyget. Annars är det en båtfrakt som gäller. Ska man endast ta med sig de allra mest privata sakerna kan man gott och väl frakta det med flyget. Då kommer det bra någon vecka efter att man själv har anlänt till sin nya destination. Vet man med sig att flytten enbart är för något års projektarbete, är det ingen vits med att sälja bostad och möbler. Då kanske man enbart tar med sig det man inte kan vara utan, och hyr en möblerad bostad på plats.

Magasinera sakerna

Ska du sända sakerna med flyg och kanske hyra ut bostaden till någon för en kortare tid, är det bäst om man hittar en förvaringsplats, antingen på någons vind eller källare eller hyr en magasinering. Då har man kvar allt man kan behöva till bostaden när man väl är tillbaka. Vet man att flytten är för gott, vill man kanske ha med sig allt som man äger och har. I båda fallen är en städning av bostaden och tömning av bostaden mycket viktig. Känner du inte till någon flyttstädningsfirma i Solna, googla till exempel "flyttstädning Solna" så du får förslag på några sådana städfirmor.

10 Sep 2019