När tiden inte vill räcka till

Att flytta är fantastiskt! Men också pest och pina. Det är glädje och stress och planering och bortglömda hörnskåp med innehåll som dyker upp som en ful gubbe i lådan. Anlita fackfolk!

En flytt är inte en engångsföreteelse. Idag är det inte många av oss som bor på samma adress hela livet. En del flyttar ofta, ibland av nödtvång. Andra flyttar kanske endast en eller två gånger. En flytt är lite som ett nytt liv. En vet inte riktigt vad som kommer att hända! Den nya bostaden är utvald och efterlängtad men den gamla omges ofta av lite nostalgiska känslor. En liten bit av sig själv och sitt liv lämnar man kvar! Alla har inte samma möjligheter, och för ganska många av oss är den fysiska delen av en flytt rejält tung. Även om man inte har två pianon hemma kräver det en viss fysik.

Saker att göra vid en flytt

Alla har inte heller samma förutsättningar mentalt och alla har inte samma mängd tid över. En flytt betyder att el och en hel rad andra avtal ska avslutas och nya ska tecknas. En flytt är också femtiotre resor till återvinningen och sjuttiosju papperskassar med saker som absolut inte kan sorteras in under “kontor” eller “leksaker” men ändå ska med. Det tar veckor eller rentav månader i anspråk att sortera, packa, sköta alla dokument och bära och plocka. En flytt är samtidigt en tid då allting känns nytt och roligt. Du gläds åt att få flytta in i ett hem som är utvalt och anpassat för dina behov. Du planerar din vardag och placeringen av dina möbler och husgeråd långt i förväg. Du tar reda på var närmaste mataffär finns och var i dina nya omgivningar du kan gå med hunden eller ha en picknick. Kanske letar du upp en ny favoritrestaurang?

Saker att inte göra vid en flytt

Det finns många budord att följa vid en flytt. Du skall icke stressa är det första. Det är också det som är svårast att följa. Du skall icke glömma bort ditt bredbandsabonnemang är det andra. Mycket lättare! Låt någon annan sköta själva flytten. Lättnaden när man bestämt sig är obeskrivlig. Kompetent och trevlig personal kommer och bär ut dina tunga möbler, dina kartonger och alla de där papperskassarna vi nämnde förut. Sen kör de, och bär in allt i ditt nya hem! Kan det bli mycket bättre? Tror inte det! Vi rekommenderar denna webbsajt: https://www.flyttfirmasödertälje.nu

15 May 2020