När flyttlasset går och du med

Dags att flytta? Lejer du bort delar eller gör du allting själv? Ekonomin bestämmer nog det. Om du fick önska flaxade du nog bara iväg från ett boende till ett annat och så var allt färdigt.

Inte nog med att hela bohaget ska packas och flyttas från bostad A till bostad B. Därefter kommer den fantastiskt roliga flyttstädningen. En flyttstädning är ju sällan detsamma som en vanlig städning. Det är efter att alla möbler lämnat hemmet som du ser den riktigt ingrodda skiten. Fettfläckar på skåpdörrar och kladd på fönster samt under saker och ting. Beroende på vilken besiktningsman eller kvinna du råkar ut för så kan det vara mer eller mindre noga. Städade du avloppet? Har du städat ur kyl och frys samt skrubbat ugnen? Är alla fläktfilter rengjorda och alla skåp urtorkade? Finns det smulor kvar i kökslådorna?

Flyttfirman som erbjuder allt

Kanske har du bestämt dig för att anlita en flyttfirma för hjälp med flytten. Beroende på hur långt du flyttar och hur stort bohag du har varierar givetvis den prislappen. Samtidigt brukar det vara en fis i rymden vad gäller pengar att välja till flyttstädning. Det är så skönt att slippa ställa sig och städa efter att flyttgubbarna har åkt.

Dessutom finns det ju RUT-avdrag på det arbete som städfirman gör. Har du beslutat dig om att slippa bära och köra allt själv, unna dig då även att köpa flyttstädning och lämna ditt hem som du minns det. Kanske finns det speciellt ingrodda fläckar som påminner dig om något fint. Nu skrubbas de bort med dina minnen, för evigt. Men du går vidare till ett nytt hem och en ny framtid och behåller dina vackra minnen.

Ska man utföra flyttstädningen själv?

Om man väljer att sköta flyttstädningen själv så finns det en hel del att tänka på. Det är mer än en vardaglig städning. Samtliga golv ska dammsugas och våttorkas. Du ska även se till att torka samtliga vägglister och damma av väggar och tak. Torka varsamt bort eventuella fläckar, var de än sitter. Tvätta fönster och dammtorka alla synliga ytor, samt alla ytor inuti skåp etc. Torka noggrant för att få bort fettfläckar på skåpdörrar och handtag inklusive vitvaror. Städa avloppet i badrum och kök. Torka ur kylen, frysen, ugnen och ovanpå spisen. I badrummet ska speglar torkas, så väl som duschdörrar och badkar. Städa ur och av toaletten ordentligt och torka bakom och ovanpå alla fasta möbler.

Här kan du läsa mer om flyttstädning.

17 Sep 2020