När är det dags att ta in en flyttfirma?

Flytta från punkt A till B kräver en hel del av dig i form av planering, packande, bärande och frakt. Om du inte väljer att anlita en firma som gör allting åt dig förstås. Flytta redan idag.

När du ska flytta och sköter flytten själv behöver du tänka på en hel del. Du ska givetvis packa och planera allt steg för steg. Men det blir också en hel del tunga lyft som du bör vara försiktig med för att inte skada dig. Har du ett piano eller något annat galet tungt så bör du definitivt anlita hjälp. Anlitar du exempelvis en professionell flyttfirma så bör de ha koll på lyftteknik och även ha utrustning i form av bärremmar och liknande. Detta så de inte riskerar ditt piano eller sina egna kroppar. Dessutom är en pålitlig flyttfirma alltid försäkrad - ifall olyckan är framme och det händer något med dina ägodelar eller deras personal.

Helhet eller delar av flytten

Vill du sköta större delar av flytten själv för att hålla kostnaden nere så går det givetvis att ta hjälp med att endast flytta pianot. Samtidigt är det otroligt bekvämt att slippa både tunga lyft och allt springande med kartonger så väl som pusslandet i en släpvagn. Om du anlitar en flyttfirma så kommer flytten garanterat att ske både snabbare och smidigare än om du gör den själv. Dessutom kan du nyttja ROT-avdrag på den arbetstid som flyttgubbarna lägger ner, vilket innebär att bara pianot eller allt, blir ungefär samma kostnad i slutändan.

31 Mar 2021