Magasinera ditt bohag vid utlandsflytten

Globaliseringen har öppnat extremt många möjligheter för oss människor och speciellt så har denna fört med sig att många karriärsdörrar står på vid gavel. En yngre person idag behöver inte se den lokala fabriken eller det bruk som finns i orten som den enda utvägen. Nej, inte heller behöver en flytt ske till exempelvis Stockholm för att hitta det jobb man vill. Den fria rörligheten har gjort att man kan flytta till andra länder och där byråkratin kring en sådan flytt inte är fullt lika påtagligt som den var för några år sedan.

Vi ska här – innan vi fortsätter – även nämna internet som en faktor gällande karriärsmöjligheter och där man idag kan se att många jobb kan skötas hemifrån – oavsett var detta hem än må ligga. Du kan exempelvis bo i Sollefteå, men utföra uppgifter till ett företag med sin bas och sitt kontor i Shanghai och där även det motsatta scenariot är möjligt. Kort och gott: världen ligger öppen och detta på fler än ett sätt.

Att flytta utomlands för att jobba innebär att man måste rycka upp sig från sina rötter. Bor du i exempelvis Stockholm och får ett attraktivt erbjudande om ett jobb i exempelvis England - välbetalt, fina förmåner, boende och så vidare – så kommer du att kunna ta med dig vissa saker. Andra saker måste du lämna kvar i Stockholm. Att exempelvis ta med sig möbler, porslin och andra tyngre saker är inte hållbart (förutsett här att din englandsflytt inte är definitivt utan där du – som de flesta – någon gång har en tanke på att flytta hem till Sverige igen) utan här kommer du att få skaffa nya saker til din nya bostad. du vill, helt enkelt, inte lägga ner en massa pengar för att frakta över din soffa från Stockholm till London och där det dessutom för med sig en massa praktiska detaljer som måste lösas.

Därmed inte sagt att du kanske inte vill ha kvar din soffa. Du kanske trivs med den, den kanske har ett stort ekonomisk värde och den kanske hör ihop med tavlor, men mattor, med fåtöljer och med alla dina övriga möbler – matsalsgrupp, säng, tv och så vidare. Vad göra? Det finns några alternativ och vi anser att framförallt ett skiljer sig från mängden.

Magasinering är det bästa alternativet

Innan vi går igenom detta så ska vi dock nämna de övriga som ser ut som följer: hyra ut din bostad i andrahand och fullt möblerad (ett alternativ som förutsätter att du äger din bostad och som innebär att dina möbler kommer att ta drabbas av ett slitage). Sälja möblerna; ja, där är vi tillbaka till grundproblemet – du vill ju ha dina möbler kvar för framtidens boende, eller hur? Låna ut möblerna till vänner: Hur troligt är det att samtliga dina möbler kommer att tilltala dina vänner? Hur troligt är det att dessa vill ha möblerna under en längre tid och utan att köpa egna?

Vårt förslag? Magasinering! Magasinering i Stockholm är den perfekta tjänsten vid en utlandsflytt och vi tänkte – genom några punkter – förklara varför:

9 Oct 2016