Kan jag flytta till Spanien med barn?

Fler och fler svenskar- och fler familjer väljer att flytta till Spanien med barn och vi tänkte försöka reda ut varför detta sker och vad det är som är så tilltalande med detta land.

Spanien har varit intressant för oss svenskar under en längre tid. Först som en följd av att charterresorna introducerades och där exempelvis Mallorca och Gran Canaria förvandlades till lite av andra hem för många svenska familjer. Efter detta så började man snarare söka sig till de större städerna där exempelvis Barcelona, Madrid, Bilbao och Valencia blev väldigt intressanta resmål; både sett till spännande arkitektur, härlig kultur, ljuvlig mat och dryck samt fantastiska aktiviteter att ta del av. Nu har pendeln återigen svängt tillbaka lite och de tidigare chartermålen har återigen blivit heta - detta tillsammans med den underbara solkusten där exempelvis Malaga och, framförallt, Marbella blivit självklara destinationer att söka sig till.

Kort sagt: Spanien är ett land som är enkelt att förälska sig i och det handlar i många fall om en kärlek som växer sig så stark att man väljer att bli en permanent medborgare och, helt enkelt, flytta till Spanien. Detta är något som primärt sker i lite äldre år och kanske i samband med pensionen. Det är lätt att förstå varför - men det finns trots det vissa saker att tänka på. I synnerhet om det gäller att flytta till Spanien med barn. Vi går först igenom en flytt ur ett vuxet perspektiv och som avslutnings å inkluderar vi även barnen. Det är inte ovanligt att man som familj väljer att bosätta sig i detta underbara land.

flyttkartonger

Vad ska jag tänka på innan en flytt till Spanien?

Det finns, naturligtvis, vissa saker att tänka på innan man packar väskan och drar till de varmare breddgrader som Spanien erbjuder. Både praktiska och rent generella sådana. Vi tittar närmare på några viktiga saker och vi gör det via några punkter:

Några mer praktiska tips

Att flytta till Spanien handlar mycket om var i landet man väljer att bosätta sig. Det är ett kontrasternas land där skillnaderna mellan olika delar, stad och landsbygd och fastland och öar kan vara enorma. Både gällande kultur, mat och ren logistik. Ett råd är att skaffa bil. Om du inte väljer att bo i en större stad så är det nästan ett måste. Att ta sig från punkt A till punkt B med någon typ av kollektivtrafik sätter stora krav på tålamod och psyke. I många fall är det att anse som ett hopplöst projekt som dessutom sker i strålande sol. En bil gör livet lättare.

Vad gäller språk så bör du lära dig hjälplig spanska. Det är inte som i Frankrike där engelska ses som lite av en skymf, men det är långt ifrån alla som kan tala någon engelska överhuvudtaget. Att kunna göra sig förstådd och åtminstone försöka tala lite spanska öppnar många dörrar och det är väl även en artighetsgest och lite av det minsta man kan begära? Du är trots allt i ditt nya hemland och då bör språket kunna användas också. Börja gärna med följande fras och du är en bra bit på väg: Viva Espana!

Flytta till Spanien med barn - är det möjligt?

Ovan har vi uteslutande berört flyttar till Spanien som sker utan barn. Att flytta till Spanien med barn är någonting helt annat och ett sådant steg kräver onekligen lite mer tankearbete. Vi går igenom några viktiga punkter att tänka på.

Behöver du en flyttfirma i Farsta? Läs då mer på: https://www.flyttfirmafarsta.se.

16 Sep 2019