Hur gör man med tunga saker?

När man ska flytta inser man oftast att man inte klarar allt på egen hand. Det mesta för övrigt brukar man kunna klara av, men när det kommer till att bära och flytta på tunga saker som flyglar, pianon, kassaskåp, soffor och fåtöljer eller liknande så behöver man fler som hjälper till att bära sakerna.

Antingen så har man turen att ha starka släktingar som kan bära tunga möbler eller så behöver man anlita en flyttfirma som kan komma och hjälpa en. Särskilt med de tunga lyften. Har man möbler eller ägodelar som är alldeles för stora och som inte ens kommer in – eller ut genom dörren så kanske man måste beställa en lift.

Flytta en flygel

När man ska bära tunga möbler, är det sällan vikten som det kommer an på. Är man fyra personer och har selar som man kan lägga på den tunga möbeln, så klarar man oftast av även de tunga möblerna. Man kan faktiskt bära ett piano, om man är fem starka karlar. Det som är svårt är däremot att de tunga möblerna är svårgripbara, svårhanterliga och det kan ställa till med riktigt svåra problem. Det är i sådana fall som man behöver en lift som enkelt kan lyfta in eller ut de stora möblerna genom till exempel ett fönster.

Flytta ett kassaskåp

På liknande sätt är det med ett kassaskåp. Det är oerhört otympligt att få tag i. Ännu svårare att bära på. Det är ju just utformat för att göra det svårt för till exempel tjuvar att bära iväg med ett sådant. I detta fall behöver man definitivt en lift. Och då behöver man en lift som kan bära ett kassaskåp hela vägen från bostaden dit det ska vara. Oftast brukar man låta kassaskåpen ligga kvar på sitt ställe.

Bära en soffa

Att bära en soffa är omöjligt. Det man gör är att ta isär den, om det går. De flesta soffor går att ta isär på något sätt i alla fall. Då bär man varje del för sig. Oftast tar man underdelen först, sedan ovandelarna med alla delar skilt för sig. Har man en Ikea-soffa lär man definitivt kunna skruva isär de flesta delarna skilt och bära dem för sig.

När man behöver hjälp med de tunga lyften kan man behöva googla "tunga lyft Stockholm" som exempel. Sedan kan man ta kontakt med de olika företagen som erbjuder de tunga lyften. Läs mer här om tunga lyft på: https://www.tungalyftt.se.

30 Nov 2019