Fixa lägenheten inför försäljningen

Vad ska man göra för att få ut så mycket pengar som möjligt för sina gamla bostad när det är dags att sälja och köpa nytt boende? Det är en vanligt förekommande fråga som man ställer sig inför bostadsaffären. 

Många tänker sig att det inte spelar någon roll utan bara handlar om tur. Det kunde faktiskt inte vara mer fel.

Gör en homestyling av bostaden

Undersökningar och statistik talar tydligt om att det är stora skillnader på slutpriset på så kallade homestylade hem, jämfört med andra liknande objekt. Vad beror det på då? Svenskar är generellt mycket intresserade av inredning och trender. Det är också mycket populärt med inredningsprogram på TV och på internet söks det mycket på inredning av hem.

Det har under många år varit populärt att söka på bostäder på mäklarnas hemsidor och drömma sig bort. I och med ökad levnadsstandard kan många tänka sig att flytta till en ny och större bostad. Då gäller det att få ut så mycket som möjligt för den gamla bostaden. Då är det mycket effektivt att fixa till bostaden rejält inför försäljningen. Vissa gpr så långt att de till oc hmed renoverar inför försäljningen.

Hur går en homestyling till?

Homestyling kallas också homestaging är ett perfekt sätt att höja bostadens värde väsentligt med ganska små medel. Det handlar om att förmedla en känsla som ska göra att köparen vill bo just där.

Mycket kan man göra med enkla medel. Det kan handla om att rensa bort personliga saker, laga eller gömma trasiga möbler och inredningsdetaljer. En tråkig vägg kanske behöver målas om. Att sätta upp konst eller ha stora vackra växter kan ge en mycket trevlig känsla.

Ta hjälp av en expert

När man anlitar en firma som är specialiserad på att fixa till bostäder inför försäljning. Deras erfarenhet är guld värd och de vet precis hur man får till rätt känsla för att attrahera köpare. 

Deras arbetssätt är att noggrant gå igenom bostaden för att sedan göra passande åtgärder för ett perfekt resultat. Det kan röra sig om att helt enkelt byta ut möbler och inredning till moderna och trendiga dito. Man arbetar också mycket med ljus och belysning. Det är valnigt att de även har med sig egen konst och inredning som ska lyfta bostaden på ett perfekt sätt.

De är ofta utbildade inredningsarkitekter och liknande med stor kunskap om vad som passar i vilka hem och är såklart medvetna om dagens trender.

1 Aug 2019