Avsluta flytten med flaggan i topp

Att flytta är att påbörja ett nytt kapitel i livet. Man får en nytändning; det finns ofta positiva känslor inblandade – man kanske flyttar på grund av ett nytt jobb/utbildning eller för att äntligen få bo tillsammans med den man älskar. I grunden så är en flytt alltså ett roligt projekt – om det inte vore för att det hela är väldigt ansträngande. För, att flytta – oavsett om det handlar om att du ska flytta från en bostad till en annan i Malmö eller från Malmö till en annan stad, som Helsingborg – är jobbigt och det kräver både framförhållning och planering.

Du måste packa alla dina saker, du måste hyra bil, du måste ha bärhjälp, du måste bära och du måste sätta allt på plats för att slutligen avsluta med en omfattande flyttstädning. Det senare ska vi tala om här då det är där som många flyttar förvandlas från lyckade till rent katastrofala. En flyttstädning är obligatorisk och måste utföras – men trots det så struntar många i att städa eller fuskar så pass grovt att man blir underkända. Detta underkännande kan svida i och med att det kommer med en kostnad som ska täcka en städfirma som tvingas rycka ut akut.

Allt detta, skulle vi säga, är väldigt onödigt. Planerar man sin flytt på ett bättre sätt så hinner man med sin flyttstädning och där man slipper fuska. Man kan, helt enkelt, lämna över nyckeln till sin gamla bostad i Malmö – helt trygg med att de nya ägarna inte har någonting att anmärka på. Där finns det även ett annat alternativ som ger samma trygghet: att ta professionell hjälp med sin flyttstädning.

Anlita ett städföretag för din flyttstädning

Det som skiljer kostnaden mellan att du anlitar en städfirma jämfört med om de nya ägarna till din gamla bostad gör det är att du kan planera. Ett akut städjobb kostar betydligt mer än vad ett planerat sådant gör. Det innebär att du vid en flytt kan väga in professionell flyttstädning i Malmö i din planering och redan på ett tidigt stadie kontakta olika städföretag för att jämföra deras priser. Och: du kan även använda ditt RUT-avdrag för en flyttstädning då tjänsten numera faller in under kriterierna för denna generösa skatterabatt. Konkret så kan du anlita en städfirma i Malmö och dra av 50% av den totala arbetskostnaden på din deklaration. Taket för RUT ligger på 25.000 kronor per år och person. Ett väldigt bra sätt att slippa städa själv och ändå kunna lämna den gamla bostaden med flaggan i topp.

Fler borde definitivt överväga detta alternativ i samband med sina flyttar. Det skulle till mångt och mycket göra så att den positiva känslan som finns vid en flytt behålls under en längre tid. Man kan säga mycket om en flyttstädning, men särskilt skoj är den inte att utföra.

21 Mar 2018