Äntligen dags att flytta?

Du har äntligen skrivit på kontraktet på din nya bostad och efter det räknat dagarna fram till dagen med stort D – dagen för flytt. Här har du ordnat det mesta; du har fixat med ett transportmedel, du har ringt några vänner och släktningar som ska hjälpa dig att bära och du har redan på förhand kollat några alternativa vägar om det skulle bli problem med trafiken. För att vara på den säkra sidan så har du även ringt – och fått godkänt – för att parkera på gatan utanför den nya bostaden medan flytten pågår.

Du är förberedd, du har tänkt på allt och du har således på dig ett par hängslen trots att du redan har ett stabilt skärp kring midjan – inget kan gå fel vid din flytt, eller? Jo, och det är just det momentet som vi ska titta lite närmare på här. Felet som många gör är att man tror att en flytt enbart handlar om att transportera saker, möbler och bohag mellan plats A och plats B – men riktigt så enkelt är det inte. man är nämligen inte på långa vägar färdig då den sista kartongen lämnat flyttbilen.

Glöm inte din flyttstädning

Nej, återstår gör nämligen det värsta momentet, det som tar längst tid, som kräver störst noggrannhet och som även är att anse som det absolut tråkigaste – en flyttstädning. Kort sagt; man måste städa ur sin gamla bostad innan man lämnar över nyckeln till de nya ägarna och då det gäller en flyttstädning och en misskötsel av en sådana så finns det en ekonomisk aspekt att ta hänsyn till. Det är nämligen så att om inte du sköter din flyttstädning så kan de nya ägarna til din forna bostad skicka en faktura som täcker kostnaden för en städfirma – och du kan naturligtvis göra detsamma om du skulle uppleva att flyttstädningen i din nya bostad varit undermålig.

Där finns också en intressant detalj som väl förklarar varför en flyttstädning är nödvändig att göra. Man vänder bara på det hela och ställer sig frågan: hur skulle jag känna om jag vred om nyckeln till en ny bostad – en bostad som jag längtat efter att få flytta in i under en lång tid – och upptäcker att det inte är städat; att dammtussar ligger överallt, att spisen är igengrodd, att kylen har en massa matrester i sig eller att fönstren inte är putsade? Inte så trevligt, inte sant och visst skulle den initiala känslan kring det nya boendet vara negativ?

Anlita en städfirma

Kort och gott – man gör en flyttstädning för att underlätta, man gör det av respekt för andra människor och man gör det för att det ingår i kontraktet. Orkar man inte det, känner man att det inte går att uppbåda tillräckligt med kraft för att ta tag i dammsugaren, skurhinken och fönsterrakan – ja, då får man helt enkelt betala några kronor för en städfirma. Så dyrt är det inte och tjänsten är dessutom rut-berättigad och man kan således dra av halva arbetskostnaden på sin deklaration. En flyttstädning utgår aldrig – svårare än så är det inte.

29 Aug 2016